"Een goed contact hebben met je begeleider staat bij ons hoog in het vaandel."
"Ondersteuning op maat, in je eigen veilige omgeving"
Ambulante begeleiding volwassenen
Met ambulante begeleiding worden cliënten door hulpverleners ondersteund in het dagelijks leven. Ambulante begeleiding is een vorm van hulpverlening. Ambulant betekent letterlijk “niet gebonden aan een vaste plaats”, wat inhoudt dat met ambulante zorg of ambulante begeleiding, de hulpverlener de cliënt overal kan helpen.
Vaak gebeurt dit thuis bij de cliënt, op school of op het werk. Indien gewenst kan dit dus ook op andere locaties. De cliënt kan hierdoor veel regie op zijn of haar leven behouden. Onze ambulant begeleiders werken doelgericht en efficiënt. Ieder traject stellen we doelen op. Doelen waarvoor we samen gaan werken.
Na het behalen van die doelstellingen, blijven we met je meekijken. Hoe het met je gaat, maar ook omdat we er nog steeds voor je zijn. Je doet het niet alleen, wij zijn er voor je om te helpen!
Ambulante begeleiding jongeren
Van Belang biedt zorg op maat. Dit kan ook zijn in de vorm van ambulante begeleiding aan jongeren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan problemen rondom financiën en administratie, je woonsituatie, je daginvulling, dag- en nachtritme, zoeken naar passende behandeling, bespreken hoe het met je gaat, sociale contacten, wensen voor de toekomst en nog veel meer.
Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende instanties, zoals bijvoorbeeld: gemeentes, indicatiestellers, UWV, behandelaren en artsen, jobcoaches enz.
De relatie met familie en vrienden kan soms ook moeizaam verlopen. Wij proberen deze partijen samen te brengen, zodat de verschillende vormen van ambulante zorg en hulpverlening zo optimaal mogelijk op elkaar worden afgestemd.
Begeleide omgang kind
Omgangsbegeleiding richt zich op kinderen van scheidende of gescheiden ouders waar het contact tussen de uitwonende ouder en het kind/de kinderen niet tot stand komt of moeilijk verloopt. Omgangsbegeleiding helpt bij het herstellen van het contact. Ouders worden via ouderschapsgesprekken ondersteund om tot duurzame afspraken over onder andere een contact- of omgangsregeling te komen.
Het doel is om tot een contact- of omgangsregeling te komen waar beide ouders achter staan en zich aan houden. Het belang en de veiligheid van het kind staan hierbij voorop. Ouders vinden een manier van samenwerken zodat de kinderen niet (meer) betrokken raken in hun onderlinge strijd.
"Iedereen heeft momenten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet"
Onze werkgebieden
Neem contact op
Heeft een vraag, opmerking of wilt u meer weten over onze diensten. Van Belang wilt altijd haar dienstverlening blijven verbeteren. U kunt ons ook een verbetervoorstel sturen. Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met u. U kunt ons ook bellen of mailen.